La passió segons J i J



La foto ilustrativa, tot i que molt vista, ja promet (i fa por, per a què ens hem d'enganyar). Tres creus retallades contra el crepuscle. Tres víctimes. On són els cossos? Qui eren...?


Bé... aprofitem la Setmana Santa per a llançar al ciberespai aquest blog. No en va la Setmana Santa és l'època de l'any més adient per a ser l'escenari d'una novel·la negra. Recordem que abans només era una setmana negra, negra (tètrica, trista, fosca, aterridora, depriment,...). Ara és NEGRA amb totes les connotacions novelesques i cinèfiles que això comporta. Arriba el bon temps (o hauria d'arribar) i és la lluna més plena de l'any, com sempre, però les creus es barrejen amb les càmeres fotogràfiques dels turistes, els vestits inspirats en la Santa Inquisició i en el Ku Klux Klan es mesclen amb la roba de primavera que ja comença a destapar cames i brassos, el respecte i el silenci de les processons contrasta amb el bullici als locals d'esbarjo, la gent viatja amunt i avall visitant platges i muntanyes - sense oblidar els actes litúrgico-festius típics de cada lloc. O sigui, ja no és obligat menjar només peix i viure aquest dies com si fossin de dol, però hi ha qui menja peix (i el paga encara més car que la carn) i qui gaudeix d'anar als "enterros". En fi, un ambient molt colorista (tot i ser negre).




Si arrenquem aquest blog és perquè ofereix més possibilitats de comunicació-diversió de les que ofereix un lloc web estàtic com el que teníem (i que de moment continua existint a http://perso.wanadoo.es/fedecortescortes). Diguem que podrem fer més coses amb menys esforç (i això no és el lema d'un partit polític. O si), que podreu participar (comentar, suggerir,... Insultar-nos!), que podrem informar de les novetats i publicar enllaços i penjar fotos, ... I tal.



Johnson&Johnson


No sé si donarem abast, diria el Jota.
No sé si ho podrem omplir, diria el Jota Efa.



Avís: No s'estranyeu si veieu que ja té una mica contingut. No és pas que faci mesos que hi fiquem coses, sinó que hem intentat reflectir una mica què ha passat des de la publicació del primer llibre de la nostra sèrie.









Comentaris