6ª Trobada d'autors al Matarranya


Diumenge dia 7 d'agost tindrà lloc (i ja van sis) la Trobada anual d'autors al Matarranya.
Aquest any es presenten no un sinó dos llibres: "Poesia a la frontera", on participen 95 poetes i "Tren de Val de Zafán", amb escrits de 42 autors (el nostre editor - com si no tingués prou feina - participa en els dos).

Aquests reculls combinen escrits en els tres idiomes que es parlen a l'Aragó: català, castellà i aragonès; amb la intenció de trobar un espai comú natural que de fet ja existeix i que alguns sembla que vulguin dinamitar. L'antiga via fèrria de la Val de Zafán actua també com a metàfora d'aquesta convivència que se salta la frontera sense manies.
Octavi Serret, el motor imprescindible d'aquestes trobades, ho explica:
Els polítics utilitzen la llengua per la confrontacio jo cerco la convivència lingüística, unir territoris

Les edicions van a càrrec de March Editor i Gara d'Edizions, respectivament i la trobada tindrà lloc en una antiga estació de la via de la Val de Zafan: La parada del compte.

A banda d'això es presenten altres projectes, entre ells l'esperat  proper Ebre Negre - 3ª Trobada de gènere negre al Matarranya, que organitzen Jordi Pijoan-López i Fede Cortés.

Esperem que, aprofitant l'avinentesa, ningú  no vulgui liquidar una escriptor rival (per allò de l'enveja i totes aquelles coses que diuen); perquè amb la gentada que són hi haurà feina per descobrir l'assassí i naltros, al mes d'agost, estem de vacances.

J&J, detectius

P.D.: Tots just marxem a la platja, de càmping, i ves per on, allí resoldrem la desparició d'un alemany que.... Bé, ja ho llegireu quan estigui.

Comentaris