Taula de gènere negre(estranyament no va acabar a trets)



El passat dissabte 22 d'octubre vam ser a Amposta. Ens feia il.lusió ser presents a la Taula de Gènere Negre que, moderada per Jordi Pijoan-López (pare del detectiu Espartac Garcés), comptava amb la presència de Ramon Usall (pare del detectiu  Rafel Rovira), Andrea Robles (pare(s) del detectiu Jordi Lleonard), Agustí Vehí (pare del sergent Jaume Planagumà i d'altres membres dels cossos de seguretat) i Fede Cortés (el nostre pare, tot sigui dit sense cap ànim religiós ni familiar).
Vam sortir a mig matí amb el diposit del 4L matrícula de Hongria carregat de suc com mai ho havia estat. El seu comportament evidenciava que havia begut una mica massa. O potser era la música que ens va acompanyar en el viatge: les obres completes de The Police, de "Outlandos d'amour" a "Sinchronicity", en format K7, escollides a propòsit per a crear ambient. No calia vigilar si ens seguia ningú perquè a Falset tothom estava pendent del Rally Catalunya i a Móra era fira. Tampoc era probable que ens seguís ningú a un acte cultural que se celebrava tants quilòmetres al sud.
El primer dubte es va resoldre només arribar. Feia calor. Com a bons falsetans, anavem vestits d'hivern des de finals d'agost i, sí, a Amposta no feia pas fresca.
El segon dubte va trigar a aclarir-se. La Taula Rodona va congregar molt públic i amb interès. Es va allargar més del que ens pensàvem i no semblava que hi hagués ningú disposat a disparar el primer tret. I això que abans un grup de teatre havia intentat obrir la set de sang amb una representació que acabava amb un mort. Però res, el escriptors es resistien. Ja se sap, molt de boca i molta lletra però a l'hora de la veritat no res.
Tercer i últim dubte: seríem capaços de resoldre l'enigma de "Un cos a la biblioteca"?
Es tractava del vídeo de promoció de les Jornades Culturals i de la Taula de Gènere Negre, que plantejava l'assassinat d'un editor i presentava els possibles culpables. Un grup de teatre va resoldre el misteri "in situ" liquidant directament d'un tret un empleat (escriptor!) de l'editor que s'escapava corrents, donant a entendre així que ell era l'assassí  i declarant, per tant,  innocents la seva dona i l'amant.
Ja us ho direm ben clar. Aquell investigador no és de fiar (pots comptar que també escriu). Segur que s'enten amb la dona del mort. O amb l'amant. Veges que no s'entengui amb les dos i es reparteixin els diners de l'editorial en tres parts. Ja ho sentirem dir... O potser l'any que vé es trobarà un cos que haurà baixat pel canal. Tan malmès que costarà identificar-lo. Qui serà? La dona, l'amant o l'investigador?
S'admeten apostes.


J&J, detectius


P.S.:
- El dinar va ser "de muerte", que en diuen. Mai millor dit.
- O sigui, que la fideuà podia ressuscitar un mort.
- O calmar els nervis de l'assassí.
- Per tant, efectivament, era un escriptor.
- De gènere negre.
- Sens dubte.
- Per què creieu que es veu  "Un riu de crims"  a l'escena inicial del video?


Foto gentilesa de Pere Perellón

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada