100 anys fent vi

La Cooperativa Falset-Marçà fa 100 anys. Fa cent anys que fa vi (entre d'altres el que incorpora la Trobada de Gènere Negre)
Durant tot el 2012 ha anat organitzant tot un seguit d'actes per a celebrar-ho que van culminar aquesta setmana amb la inauguració de les obres de rehabilitació del seu celler modernista i la presentació del llibre "100 anys fent vi".
El llibre és un exemplar de divulgació en què s’explica molt detalladament l’evolució econòmica i social del celler cooperatiu des dels seus orígens fins a l’actualitat. Els textos han estat treballats per diferents autors locals coordinats per Jaume Teixidó Montalà, director de l’Arxiu Comarcal. Els autors són Pere Audí Ferrer, Neus Rofes Ferré, Miquel Maria Ferré Martí, Maria Jesús Sánchez Soldevila, Marta Pelejà Muntané, Toni Orensanz i Jordi Soldevila i també el nostre padrí Fede Cortés Cortés.

Però, qui es penseu que li ha fet la investigació? qui s'ha submergit entre documents, papers, actes,...? qui ha investigat personatges protagonistes? qui ha fet seguiments, escoltes, fotos d'estranquis i altres pràctiques diverses que ningú coneixia fins que van sentir parlar d'uns tals Metodo3? què seria dels aficionats a historiadors com el nostre padrí sense gent com naltros que li fa la feina bruta? No res. Seria capaç d'escriure la història al revés.

Per tant, us garantim que tot el que s'hi diu és cert. Si més no en el que respecta al capítol del nostre padrí.

J&J,
detectius historiadors


Comentaris