Mediterrània catalana


clica aquí  per enllaçar amb el blog anterior
AQUEST BLOG ESTÀ ADHERIT A LA INICIATIVA “BLOG-VIA CAP A LA INDEPENDÈNCIA”
clica aquí per enllaçar amb el següent blog





Aquest estiu un lector se'ns ha emportat cap a Mallorca. Des d'allí estant hem pogut contemplar (teòricament) la costa del domini lingüístic català: des de Salses -més amunt de Perpinyà, a França- fins a Guardamar -a la gola del riu Segura, província d'Alacant.
Si la nostra vista fos de super-heroi haguéssim pogut allargar la mirada cap a l'interior, fins a Fraga, a la franja de Ponent, província d'Osca. I girant-nos cap a orient, fins a Maó, considerat el punt situat més a l'Est dels territoris de parla catalana.
Si fóssim estrictes, dins d'aquests territoris també hauríem d'incloure la regió del Carxe, a Múrcia, i la població de l'Alguer, a Sardenya.
O sigui, que els nostres llibres -apart de Catalunya- es poden llegir perfectament a València, Illes Balears, una part d'Aragó i una minúscula part de Múrcia a l'estat o "unidad de destino en lo universal" anomenada "España". A més també es poden llegir a Andorra, una part del sud de França i una ciutat d'Itàlia. Coi! Quina quantitat de clients potencials! I naltros aquí, contemplant aquest mar tan blau, quan hauríem d'estar matant-nos a escriure!
A escriure en català. Perquè escriure en la teva llengua és defensar el teu país.
Per això ens hem apuntat al Blog-Via Cap a la Indepedència. En comptes d'enllaçar-nos les mans enllacem les nostres paraules, de blog a blog.
Tant de bo a Mallorca i a València, que tenen tanta feina per defensar el català, els serveixi d'alguna cosa!


Johnson&Johnson
detectius independents




Comentaris

  1. Encara que sigui tard i jo vagi més a poc a poc que una tortuga llegint tots els posts dels blogs enllaçats, no vull deixar d'agrair-te la teva participació i dir-te que llegir el teu post ha estat un plaer.

    Pretenem mantenir el Blog-Via en actiu i si s'escau fer d'altres moviments col·lectius com ha estat aquest.

    Si t'interessa seguir en contacte amb els blogs enllaçats per la independència i que t'avisem si ens en pensem alguna altra, envia'ns un correu dient-nos que sí, que vols seguir a

    cadenablogs2013@gmail.com

    Així podrem guardar la teva adreça i enviar-te la informació directament. Gràcies.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada