Donde estará mi carro? o El misteri de l'Encamisada

Foto: Miquel Bové

Aquest cap de setmana és el més sagrat dels falsetans. Se celebra l'Encamisada. I si voleu saber que és no pregunteu a cap falsetà perquè no us ho sabrà explicar. No és una festa normal, no es tracta del que es fa o que s'hi diu. És una qüestió més instintiva, animal potser (segur). És una cosa que no té explicació. O sigui, un misteri.
Tot i que segons el diccionari, encamisada seria:
f. [HIH] Atac de nit per a sorprendre l’enemic adormit, en què els soldats es cobrien amb una camisa blanca per no confondre’s amb els enemics. 
f. [LC] [AN] Cavalcada de gent encamisada.

No sabem si queda molt clar, perquè llavors les barretines, les espardenyes, les gandalles, les mitenes, la faixa, els panets beneïts de Sant Antoni, l'anada a Sant Gregori, la ballada de la Jota de Falset, ... En fi.Que s'ha de veure!
I si no es pot però es vol viure l'ambient de la festa, en el tercer volum de la nostra sèrie hi ha un cas que té lloc durant l'Encamisada. Quin és l'encàrrec que ens fan? Doncs trobar el carro del nostre client, que li han robat. Casi ná!, que diria el Sargento Málaga.J&J, detectius encamisats


-Johnson, este año me parece que no cabré en este corpiño.
-Doncs no menjaràs panets beneïts!
-Tontico!
-Lo digo en serio, Lucia. Que el pa beneït engreixa l'ànima i això el cos també ho ha de notar. 
Comentaris