Llocs

Oficina de Johnson & Johnson.
El germans Johnson viuen a la plaça de la Quartera, en un primer pis. A la casa de sota hi ha la botiga de neveres. El balcó del menjador dona a la plaça i l’altre, el de l’habitació del Jota Efa, també. El seu pis, de fet, serveix també d’oficina, només cal que el menjador estigui una mica endreçat.

Pub Bristol.
És “el Pub”. Habitualment el seu públic és bastant marginal i la música adaptada als seus gustos, però els caps de setmana acull gent de totes condicions.
Té un combinat propi anomenat “Flor d’Estiu” que només serveix en ocasions molt especials.

El Cafè.
Bar de tapes on es juga a cartes i al billar de les nou del matí fins les set de la tarda i local nocturn a partir d’aquella hora. El Sr. Santiago és el cambrer de l’horari diürn i els seus fills del nocturn. És on tothom va a veure i beure i a deixar-se veure (beure?).

El Celler de Marçà
Local típic, rústic i únic.  El Johnson coneixen el seu propietari des de fa molt anys i hi han celebrat finals de curs, èxits acadèmics i conquestes amoroses. Moltes vegades han acabat cantant rumbes i boleros i han sortit ebris del vi ranci de la bota bona que saben on amaga el senyor Baltasar i de la qual s’omplen els gots quan aquest és dalt al pis preparant el sopar per alguna altra taula.

La Llar de l’Avi.
Bar de l’Associació de Jubilats que funciona com un bar qualsevol. Situat a la plaça de la Quartera és un formidable mirador de l’activitat del poble i centre neuràlgic on, un moment o altre, passa tothom: el socis de la ràdio que saluden el Josep, els regidors de l’Ajuntament quan tenen reunió, els botiguers a l’hora d’esmorzar, els firaires els dimarts que hi ha plaça, ...

El Bar Sport.
“El bar”, per excel·lència. Plantat al mig del pont, no hi ha millor lloc per observar els esdeveniments. A l’estiu a la terrassa, a l’hivern rera la vidriera. És el lloc on para la gent forastera quan passa i on es fica la gent del poble per veure la gent passar.

El Bar del Tomb.
Sigui quin sigui el nom que li posin, sempre serà el bar del tomb. Potser perquè està situat al tomb. És un bar de clientela treballadora que porta la senyora Maria amb el seu home.

El bar de la Plaça de Marçà
És un local antic, amb el terra de fusta que cruix a cada pas, semblant a un “saloon” de l’oest. Hi ha un escenari que no s’utilitza al mig del qual, sobre una cadira, hi ha instal·lada la televisió. A cada banda, en un pis més elevat, una filera de llotges on també hi ha cadires i taules serveix pel mateix que el pis de baix. Ja no en queden de bars com aquest.

El 4L.

És el cotxe dels Johnson. Té matrícula de “Huesca” (Hongria, diuen ells) i el canvi de marxes dels antics, de tres velocitats i situat al pannell de comandaments.Comentaris